Copilot +

Vanaf deze zomer zijn de eerste Windows PC’s en laptops met Copilot+ beschikbaar. Een nieuwe functie van Windows die zorgt dat jouw laptop of PC klaar is voor geavanceerde AI-functies die jouw productiviteit en creativiteit verhogen.

Wat is Copilot+

Copilot+ is een merknaam van Microsoft voor systemen met ingebouwde hardware voor het uitvoeren van AI-taken. Om gebruik te maken van Copilot+, heb je een laptop of PC nodig die beschikt over een neural processing unit. Een NPU is specifiek ontworpen om kunstmatige netwerken en andere vormen van machine learning efficiënt te verwerken. Hierdoor kun je met Copilot+ gebruik maken van de nieuwste AI-snufjes, zoals het samenvatten van teksten, het bewerken van foto’s en het terugzoeken van bestanden. De eerste laptops en PC’s die Copilot+ ondersteunen zijn vanaf 18 juni 2024 beschikbaar.


Wat maakt Copilot+ speciaal?

PC’s met Copilot+ zijn klaar voor de toekomst. Ze zijn snel en intelligent en maken het jou nóg makkelijker om je laptop te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld in Paint een afbeelding schetsen, die je vervolgens tot leven kunt wekken met behulp van AI. Maak gebruik van realtime ondertiteling, bewerk foto’s met behulp van kunstmatige intelligentie, doorzoek je bestanden snel en gemakkelijk, maak een samenvatting van documenten en nog veel meer!